Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

iBGStar συσκευή μέτρησης ζακχάρου για iPhone


Στην συνεχιζόμενη συνάντηση της Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη στην Στοκχόλμη, η εταιρεία Sanofi-aventis αποκάλυψε την πρώτη προσκολλημένη συσκευή στο iPhone και iPod που είναι μια αυτόνομη ιατρική συσκευή... 
Με το όνομα iBGStar αναπτύχθηκε από την Sanofi-aventis και την AgaMatrix. Η συσκευή σε συνεργασία με το iPhone υπολογίζει και δείχνει τα αποτελέσματα που καταχωρούνται στο λογισμικό iBGStar Diabetes Manager αφού πρώτα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της AgaMatrix,Dynamic Electrochemistry μετράει την γλυκόζη στο δείγμα. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της. 

Το Dynamic Electrochemistry είναι μια τεχνολογία που παίρνει ένα σήμα εισόδου που μεταβάλεται στον χρόνο και αφού το επεξεργαστεί παράγει πιο πλούσια ψηφιακή έξοδο με μεγαλύτερη ακρίβεια στην μέτρηση της γλυκόζης. Χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες η Sanofi-aventis λέει ότι αυτή η μέθοδος “συνυπολογίζει πολλούς παράγοντες που μπορεί συχνά να διαταράσσουν αποτελέσματα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας να έχουμε ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις της γλυκόζης στο αίμα”. 

Η Sanofi επίσης επέδειξε και έναν μετρητή χειρός που καλείται BGStar® και επίσης βασίζεται στην Dynamic Electrochemistry.