Συνταγή για 6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1.5 κιλό πατάτες
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (όχι αλμυρό)
3 αυγά...
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πλάσιμο
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε, πλένουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, το αλεύρι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα δουλεύουμε καλά, να γίνουν όλα μαζί μια ομαλή ζύμη.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, αφού κρυώσει, και τα πλάθουμε. Για να μην κολλάνε κατά το πλάσιμο βάζουμε αρκετό αλεύρι στις παλάμες μας. Πρέπει να πάρουν σχήμα μεγάλου βώλου. Αφού τους πλάσουμε όλους τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε όλους ξανά εξωτερικά.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, ωσότου πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, προσέχοντας να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα, γιατί έτσι θα σκάνε και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα. Σερβίρονται ζεστοί. Καλή Όρεξη!